Linnémarschens utmaning 2015

DSC_4115
Jag är sjukt taggad på Linnémarschen här i Borås 25-25 april. Speciellt kul vore det att gå 21 km, en riktig utmaning för mig och Robin innan vandringsturen upp på Kebnekaise i sommar. Det kommer bli en rejäl utmaning för fötter och knopp! 😉  Så här står det om turen på Linnémarschens hemsida:

21 KM KYPE-YMER
Start mellan 08.00 och 09.00 Officiell gemensam start kl 08.00 – Vandringstid: Ca 3,5 – 5 timmar
(Kvalificerande för Boråsklassikern)

Linnémarschen 21 km Kype-Ymer är ett rejält dagsverke för dig som är bra förberedd och vill ha ett rejält motionspass. Banan är variationsrik och sträcker sig längs vackra stigar och vägar i Kypeskogen och Ymerterrängen, med en exotisk inledning genom Borås Djurpark.

Efter ca 6 km passerar du genom ”Lejondalen” där Borås Djurparks grundare Sigvard Berggren bodde och fostrade lejonet Simba. Strax därefter går det kraftigt uppför, ta det lugnt här, till Hökåsens topp där du belönas med en 360 graders bedårande utsikt. Efter ca 10 km är du framme vid fikastationen Ymergården där du även bjuds på underhållning. Strax tar du farväl av marathonvandrarna och vänder tillbaka lätt nedför genom Kypeskogen innan du avslutar med en vacker utsikt över staden från Tokarpsberg.

Räkna med att vandringstiden ligger på ca 3,5 – 5 timmar. Ett råd är att vara väl förberedd och vara utrustad med väl ingångna vandringsskor samt kläder som ”andas”.

Matkontroll finns vid Ymergården (10,5 km) och Ödeborg (15 km).  Vätska finns dessutom vid Kypesjön (4 km) och Sandwalls plats (18km) En del vandrare på denna bana kommer säkert att anta utmaningen att deltaga även på söndagen.

Annonser

Om saraforsberg

LCHF, träning, friluftsliv och starka åsikter. Den dagen jag inte säger vad jag tycker längre har något gått sjukt fel!
Det här inlägget postades i Må bra, Tips, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s