Alla hjärtans dag – Tips!

Hur ska vi spendera alla hjärtans dag? Många ställer sig den frågan och funderar över vad som skulle vara bäst. Här kommer mina bästa tips för att få en fin dag tillsammans, oavsett om det är alla hjärtans dag eller en annan fin dag som du vill spendera ihop med dem du tycker om. Tipsen tar fokus på förhållanden, men för dig som lever ensam skulle jag rekommendera att ändå umgås med dem du älskar (familj och vänner) och visa dem lite extra uppskattning just idag.

Vad delar ni för intressen?
Jag och Robin älskar båda att vara ute i skogen och hitta på saker. Gå promenader, klättra, bygga, skapa eller bara andas in naturen med fika. Vi vill gärna ha full fart på våra aktiviteter så en off-trailtur i skogen med god mat efteråt skulle ju inte sitta fel. Så länge det inte är isgata i skogen. Det är ju inte säkert att du och din goding delar just det intresset, men passa på att fråga er själva, nu innan hjärtedagen, vad delar vi för intressen? Försök att få till en liten aktivitet på lördag som passar ihop med det.
Kanske gillar ni att betygsätta filmer, spela ett visst tvspel, hitta loppisfynd, eller att styrketräna? Gör det tillsammans.
GOPR0745

IMG_4356
_0735
Vad gillar ni för mat?
Laga den mat ni båda älskar, tillsammans. Smaka av, testa nya kryddor och kladda i köket tillsammans. Njut sedan länge vid köksbordet mittemot varandra, ät långsamt, mycket och länge. Gärna ihop med tända ljus och fin musik, om ni gillar det.

DSC00971
Ibland behöver inte maten vara avancerad för att kännas speciell.

Dela upp dagen (från Elsa Billgren)
Bestäm er för att ni får halva dagen var att bestämma precis vad ni vill göra tillsammans. MEN; det ska vara en hemlighet. Den andra personen får inte veta vad som ska hända förrän det väl händer. Exempelvis får den ena personen morgonen fram till klockan 13-14 och därefter tar den andra personen över från 14-20. Aktiviteterna får gärna vara sådana som båda njuter av och själva känslan att inte veta vad som händer kan vara lite härligt kittlande och gör hela aktiviteten extra speciell. Det behöver inte vara några stora grejer, bara själva hemligheten i sig gör mycket.

DSC01678
DSC01691Och det viktigaste.. Kärleken! ❤
Jag vet inte hur just ni är som par, men oavsett hur ni är så visar vi alla kärlek på olika sätt och under den här dagen tycker jag att ni kan göra det lite extra. Jag och Robin är väldigt kramiga och pussas mycket, i de flesta lägen. Om ni är sådana, gör det lite extra på lördag. Annars kan det här bara handla om att se varandra i ögonen lite oftare och extra länge, hålla handen eller att ge den andra personen lite extra tid till att prata (trots att du kan tycka att det blir för mycket ibland).

_0791
Till sist vill jag säga att man gärna får lägga till konsumtion i sin alla hjärtans dag, men för mig är det inte det som symboliserar kärlek. Ta hand om miljön omkring oss och lägg fokus på det som är gratis men ack så speciellt. Det svåra är ju att få till det där som är gratis, det där som är så himla fint.

Cred till Ellen som tagit de fantastiska bilderna i skogen på mig och Robin. Hon är en fantastisk fotograf. Tack Ellen!

Annonser

Om saraforsberg

LCHF, träning, friluftsliv och starka åsikter. Den dagen jag inte säger vad jag tycker längre har något gått sjukt fel!
Det här inlägget postades i Må bra, Sara tycker, Tips och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s