Vintrig mat: Brysselkålsgratäng med bacon (LCHF & Paleo)

Här kommer ett vintrigt recept som passar sig bra nu då olika sorters kål finns i mängder i affärerna. Min favorit är brysselkål, förbaskat gott alltså.

Brysselkålsgratäng
4 portioner

Ingredienser:
500 g brysselkål
1 gul lök
10 champinjoner
3 paket bacon
2 dl kokosmjölk (Santa marias creamy)
1 tsk dijonsenap
Lite worshestershiresås
½ parmesanost
10 skivor valfri ost (välj bort om du vill köra helt mejerifritt)
Smör

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 225 grader. Värm upp vatten i en kastrull för brysselkålen. Rensa och dela brysselkålen i fyra delar. Koka brysselkålen nästan mjuk i saltat vatten. Skiva löken och dela champinjonerna. Stek dem lätt i en panna med smör och ställ sedan åt sidan. Hacka eller klipp baconet i bitar och stek det så det blir krispigt. Tillsätt kokosmjölk, senap och riven ost (ej parmesanost). Häll av brysselkålen och tillsätt till baconet ihop med löken och champinjonerna. Klicka i en bit smör. Rör om allt och häll sedan ner i en ugnsform smord med smör. Riv över parmesanost och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

Annonser

Om saraforsberg

LCHF, träning, friluftsliv och starka åsikter. Den dagen jag inte säger vad jag tycker längre har något gått sjukt fel!
Det här inlägget postades i Ketos, LCHF, Må bra, Paleo, Recept, Tips och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s