Paleokost – Att äta som en stenåldersmänniska.

IMG_0395Jag tror att jag har blivit lite smått frälst. Som ni alla vet har jag ätit LCHF-kost ganska länge nu och trivts bra med det. Ibland har jag dock känt mig lite bubblig i magen efter en dag med mycket mejerier vilket har fått mig att inse att trots att grädde och andra mejerier är väldigt gott, så är det nog inte något som bör vara med i min vardagliga kost. Möjligen vid speciella tillfällen, men inte varje dag. Mitt sötsug minskar också då jag väljer bort mejerier.

Idag åt jag min blueberry boost till frukost igen och blev så himlans mätt, trots att jag gjorde en väldigt liten sats. Jag hällde över några pumpafrön och lite kokosflingor och avnjöt läänge. Jag skulle nog kunna tänka mig att gå över till Paleo, det är trots allt ganska nära LCHF. Skillnaden för mig från hur det var tidigare är att jag nu i så fall undviker mejerier, men möjligen äter någon rotfrukt och frukt ibland. Jag kommer också att öka på mängden naturligt fett såsom olivolja, kokosolja osv. Smöret och osten kommer jag nog behålla till en början med, men minska allt mer i mängd. Yoghurt har jag redan slutat med, likaså mjölk. Grädden ska bort helt.

Det här känns bra inför sommaren.

Annonser

Om saraforsberg

LCHF, träning, friluftsliv och starka åsikter. Den dagen jag inte säger vad jag tycker längre har något gått sjukt fel!
Det här inlägget postades i Friluftsliv, LCHF, Må bra, Paleo och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s