Recept: Mejerifri kasslergratäng (LCHF)

Idag lagade vi en kasslergratäng som varit en favorit här hemma länge. Skillnaden idag och den senaste gången är att den numera är mejerifri. Det går självklart att byta ut kokosmjölken/grädden till creme fraiche och grädde.

Ingredienser
800 g kassler
En halv purjolök
Broccoli
Blomkål
1 burk kokosmjölk (eller två små förpackningar kokosgrädde)
2 msk chilisås
1 tsk sambal oelek
Riven ost
Salt
Peppar

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader och tina broccoli och blomkål i en passande mängd till den ugnsform du ska använda. Jag tinar i en kastrull vatten med lite salt!
2. Hacka upp kasslern och purjolöken i mindre bitar och stek blandningen lite lätt i smör.
3. Blanda ihop broccolin, blomkålen, kasslern och purjolöken och lägg ner allt i formen.
4. Vispa ihop kokosmjölk eller kokosgrädde (beroende på hur tjock konsistens du vill ha på såsen) med kryddorna och häll såsen över formen.
5. Lägg på riven ost och in med det i ugnen 10-15 minuter. KLART!

20130220-191000.jpg

Annonser

Om saraforsberg

LCHF, träning, friluftsliv och starka åsikter. Den dagen jag inte säger vad jag tycker längre har något gått sjukt fel!
Det här inlägget postades i Recept och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s