Recept: Smulpaj med hallon och mascarponekräm (LCHF)

Idag har jag bakat smulpaj och är otroligt sugen på att smaka på den, men ajaj, inte före maten! Snodde ett recept från bloggen Lindas smultron och förändrade det litegrann. Det blev tamigfan en av de bästa desserterna jag gjort! Ni kommer inte ångra er om ni testar. Nästa gång ska jag bjuda farmor på den!

Ingredienser
100 g smör
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
Lite stevia
Vaniljpulver

Hallon
Lite stevia

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda mandelmjöl, kokosflingor, stevia och vaniljpulver i en bunke.
3. Tillsätt rumsvarmt smör och blanda ihop degen med en gaffel.
4. Lägg hallon i en ugnsäker form och strö över lite stevia eller annan sötning.
5. Strö ut degen över hallonen och sätt in formen i ugnen i ca 20 minuter. Se efter så degen fått en fin gyllenbrun färg. Strö över lite extra kokosflingor för utseendets skull.
6. Servera med grädde blandat med mascarpone och vaniljpulver, hackade nötter och/eller hackad choklad.

20130217-184617.jpg

Annonser

Om saraforsberg

LCHF, träning, friluftsliv och starka åsikter. Den dagen jag inte säger vad jag tycker längre har något gått sjukt fel!
Det här inlägget postades i Recept och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s