Recept: Forsburgare med ostbröd och dressing (LCHF)

Receptet på mitt släktinfluerade hamburgsrecept är nu uppdaterat. Ihop med det har jag lånat receptet på ostbröd av majaslchf på instagram. Grunden i receptet på dressing är från 56 kilos majonnäsrecept. Hoppas det smakar! Receptet är för fyra hungriga magar och innehåller bara 9 gram kolhydrater per portion.

Forsburgare:
Ingredienser:
700 g köttfärs
0,5 gul lök
1 ägg
0,5 dl kokosmjölk
1 msk fiberhusk
1 köttbuljongtärning
2 tsk dijonsenap
2 krm curry
1 skvätt worchestershiresås
Salt
Svartpeppar

Gör så här:
1. Rör samman ägg och grädde i en stor bunke.
2. Smält köttbuljongtärningen i 1-2 msk vatten och blanda ner i bunken.
3. Klicka ner dijonsenapen och häll i kryddor samt worchestershiresåsen. (Var noga med att smaka av, det ska vara mycket smak! Tänk på att det inte blir lika starkt sedan när allt blandas samman!)
4. Blanda i fiberhusken och låt svälla i 5 minuter.
5. Lägg i köttfärsen och löken. Knåda samman alla ingredienser ordentligt.
6. Blöt köksbänken samt dina händer och forma sedan hamburgare av färsen.
7. Hetta upp två stekpannor och lägg i smör.
8. Stek hamburgarna på strax över medelvärme.

Tänk på: Låt dem inte ligga i pannan för länge. Vi vill inte att de ska bli torra! Gör ett litet jack i en burgare och tryck sedan på den med stekspaden. Om saften som rinner ut inte är röd utan snarare gulbrun är hamburgaren färdig!

Ostbröd: (Blir ca 8 st)
Ingredienser:
6 ägg
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
6 dl riven ost
Salt

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Vispa samman ägg, fiberhusk och bakpulver.
3. Riv osten och blanda ner i äggsmeten.
4. Låt svälla i fem minuter.
5. Klicka upp åtta klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper och sätt in den i mitten av ugnen.
6. Låt gräddas i tio minuter eller tills de blir vackert gyllenbruna.
7. Dela bröden försiktigt på mitten och lägg i din hamburgare emellan brödskivorna.

Dressingen:
Ingredienser:
1 ägg
2 dl rapsolja
Salt
Vitpeppar
Egen valda kryddor

Gör så här:
1. Ta ut ägget ur kylen och låt det ligga ute tills det fått samma temperatur som din rumstempererade olja.
2. Kläck ägget i en bunke och häll i hälften av oljan.
3. Använd en stavmixer för att röra samman blandningen. Vicka på mixen fram och tillbaka och vispa försiktigt ända tills smeten är tjock. Du har nu gjort en ej smaksatt majonnäs.
3. Krydda med dina favoritkryddor. Den här gången hade jag salt, vitpeppar och en liten liten klick tomatpuré i och det smakade finfint!

Jag serverade burgarna med tomat och mangold.

20131210-223836.jpg

Annonser

Om saraforsberg

LCHF, träning, friluftsliv och starka åsikter. Den dagen jag inte säger vad jag tycker längre har något gått sjukt fel!
Det här inlägget postades i Recept och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Recept: Forsburgare med ostbröd och dressing (LCHF)

  1. Ping: Forsburgare och ett kallt glas vitt | saraforsberg

  2. Ping: Nyttig snabbmat | saraforsberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s