Upplevelsevandring pt 1

Idag har vi haft fullt upp! Jag har haft helt otroligt roligt. Vår grupp (åh en sån grupp!) har träffat ett gäng barn ifrån Hammarkullen.

Barnen stötte på den vilde men snälle Sjörövarfabbe (mig), hans äventyrslystne kollega och partner in adventures (crimes? ;)) Trollet, deras goda och vackra vän Älvan och den vise Papegojan. Barnen och alla sagoväsen hälsade på varann och sedan bar det av upp i skogen, genom den magiska sagoringen som öppnade dörren in till sagornas värld.

20120530-190756.jpg
Sagoringen

Väl uppe i skogen satte sig barnen ner och fick prata lite med mig och de andra. Jag satte upp papegojan i ett träd och började berätta om allt han kunde och var bra på. Bland annat var han ju en fena på att hitta skatter! Då jag och Trollet vände oss om för att prata med honom var han borta! BOMBER OCH GRANATER! Vad ska vi nu ta oss till?! Barnen sa: ”Vi måste hitta papegojan, han vet ju var skatten är!”

Det var bara att ge sig iväg ut i skogen på jakt efter papegojan. Först träffade vi den virriga figuren med jättestora glasögon och rastaflätor. Figuren ville ha hjälp av barnen med att lista ut vilka plastdjur som stod framme på bordet som hörde ihop med ljuden som spelades upp. Barnen lyckades utmärkt och fick som belöning en laminerad plastform. De la ner formen i ett guldägg som sedan lades ner i min axelväska. Därefter pekade figuren ut vägen han såg skurken hade sprungit med papegojan.

Barnen, Trollet, Älvan och jag gick åt hållet figuren pekat. Plötsligt skymtade vi något bland träden! ”Det är någon där!” sa barnen. Vi sprang närmre och väl framme träffade vi någon som presenterade sig som konstnärskatten. Katten visste var papegojan flugit men ville inte hjälpa oss förrän barnen hjälpt henne med något. Hon ville ha hjälp med sin utställning! Hon hade en men ville ha fler konstverk till den. Barnen tilldelades en planka och fick måla ”mojänger” på den. Barnen fyllde hela plankan med färgglada mojänger. Konstnärskatten tackade dem, gav dem en laminerad form och pekade ut vägen åt dem.

Barnen och alla sagoväsen sprang vidare efter att vi stoppat ner formen i guldägget som vi lade i säkert förvar i axelväskan ihop med den andra formen. Efter att ha traskat en stund hörde de någon spela på en gitarr och någon annan sjunga om en båt. Barnen fick syn på en konstig figur omgiven av en massa skräp som lekte med en båt gjord av skräp. När skräpfiguren fick syn på barnen blev hon rädd och sprang in i sitt hus för att gömma sig. Då barnen närmade sig försiktigt vågade hon sig ut och började berätta om sitt skräphus. Då uppenbarade det sig, som från tomma intet, en spindel med en låda i famnen. Lådan pratade med henne sa hon! Skräpfiguren och spindeln listade ut att det krävdes två olika danser av barnen, en med ett stort gummiband och en med schalar. Då barnen dansat klart fick de en laminerad form och en vägvisning.

20120530-214841.jpg
Sjörövarfabbe med sitt svärd i högsta hugg.

Efter att ha följt vägvisningen kom barnen fram till en hinderbana där de bland annat fick krypa genom en papperskoja, hoppa i rockringar och gå balansgång på en planka. Vid slutet av hinderbanan gömde sig ingen mindre än tjuven med papegojan i sin hand. Tjuven berättade att hon inte alls menat att ta papegojan! Hon ville ju bara ha en vän! Hon lovade att aldrig stjäla igen och hämtade sedan skattkistan papegojan visat för henne. Nu fick barnen ta upp sina laminerade former och passa in dem på lådan för att öppna den. Inuti låg vackra guldstenar, vilken skatt!

Barnen lämnade alla sagoväsen i skogen med glada miner och med varsin guldsten i sin hand. Vi hade lyckats!

Nu var det dags för oss att käka lunch, prata om dagen och göra iordning ett rum inför morgondagen där vi skulle möta barnen som våra sagoväsen igen. Det blev riktigt fint och jag är taggad för imorgon!

20120530-215822.jpg
Rummet pimpas av min assistent

20120530-215839.jpg
Assistenten sköter sig och gör sitt jobb!

20120530-215948.jpg
En fin skräphög skapas av spindeln inför pysselstunden imorgon.

20120530-220058.jpg
Assistenten fixar med skattkistan. Titta så fint!

Fler bilder kommer imorgon. Hoppas ni gillar det! 🙂

Annonser

Om saraforsberg

LCHF, träning, friluftsliv och starka åsikter. Den dagen jag inte säger vad jag tycker längre har något gått sjukt fel!
Det här inlägget postades i Bilder på mig och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Upplevelsevandring pt 1

  1. Haha, underbart, det var en bra beskrivning! Och klart assistenten gör sitt jobb höhö ^^

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s